Selecteer een pagina

Alles over medische mondkapjes

Medische mondkapjes worden met de dag populairder. Nu de corona pandemie nog steeds niet helemaal voorbij is, zijn mensen op zoek naar manieren om zichzelf en de mensen om hen heen beter te beschermen tegen de verspreiding van het virus. Medische mondkapjes doen precies dat – ze voorkomen dat er druppeltjes vrijkomen wanneer je hoest, niest of praat, wat op zijn beurt de omgeving beschermt. In deze blog bespreken we alles over medische mondkapjes – wat ze zijn, hoe je ze moet dragen en waar je op moet letten als je ze koopt. Blijf veilig en blijf gezond!

Wat medische mondkapjes zijn

Medische mondkapjes zijn naast vaccinaties en afstand houden een andere manier om jezelf te beschermen tegen de verspreiding van het virus. Ze werken op een vergelijkbare manier als andere mondkapjes – ze voorkomen dat er druppeltjes vrijkomen wanneer je hoest, niest of praat. Medische mondkapjes worden niet alleen gebruikt ter bescherming tijdens de corona pandemie, maar beschermen tegen alle virussen die via de lucht overdraagbaar zijn omdat ze ervoor zorgen dat mensen om je heen beter beschermd zijn.

Goede medische mondkapjes kiezen

Medische mondkapjes zijn er in verschillende stijlen en maten, dus het is belangrijk om de juiste voor jou te kiezen. Enkele dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een medisch mondmasker zijn:

  • De pasvorm – Zorg ervoor dat het medische mondkapje comfortabel en goed op je gezicht aansluit.
  • Het materiaal – Medische mondkapjes kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, waaronder stof en papier. Kies een materiaal dat comfortabel voor jou is en dat een goede bescherming biedt.
  • Het type sluiting – Medische mondkapjes kunnen een elastische band of bandjes hebben om ze op hun plaats te houden. Kies het type sluiting dat voor jou het meest comfortabel is.
  • De maat – Medische mondkapjes hebben vaak maar één maat, maar dit kan per soort toch verschillen, dus zorg ervoor dat je de juiste kiest.

Medische mondkapjes kopen

Wanneer je medische mondkapjes wilt kopen, is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Niet alle mondkapjes zijn namelijk medisch te noemen. Hier vallen alleen de FFP mondkapjes en de Type 2 mondkapjes onder. Hiervan is namelijk vastgesteld dat de medische mondkapjes kwalitatief gezien aan dezelfde veiligheidseisen voldoen. Met andere soorten mondkapjes, zoals stoffen of zelfgemaakte mondkapjes, is dit niet het geval. Zorg er dus voor dat je voldoende bent beschermd met medische mondkapjes!

Verhuizen met slimme trucks en een checklijst

Verhuizen met slimme trucks en een checklijst

Je gaat verhuizen! Hier zijn wat slimme trucs en een handige lijst van highland-logistics.nl om ervoor te zorgen dat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Laten we eens wat belangrijke zaken doornemen en je helpen om die hele verhuisstress te verminderen. Plan...

Lees meer