Selecteer een pagina

Een tegelvloer egaliseren: Wat, waarom en hoe

Als je klaar bent om je vloer te betegelen, is de eerste stap het egaliseren ervan. Het egaliseren van een tegelvloer is om twee redenen belangrijk: het zorgt voor een glad oppervlak voor je tegels, en het helpt voorkomen dat ze na verloop van tijd barsten of uitzetten. In deze blog bespreken we waarom en wanneer egaliseren voor een tegelvloer noodzakelijk is, en of je het zelf kunt doen. We zullen ook kijken naar de voordelen van professionele vloeregalisatie diensten. Dus of je nu een doe-het-zelver bent of erover denkt een professional in te huren, lees verder voor alle informatie die je nodig hebt!

Waarom een tegelvloer egaliseren?

Zoals we al zeiden, zijn er twee belangrijke redenen om een tegelvloer te egaliseren: om een glad oppervlak voor je tegels te creëren, en om te voorkomen dat ze na verloop van tijd barsten of uitzetten. Een glad oppervlak is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de tegels gelijkmatig liggen en voorkomt dat de voegen ongelijk worden. Als je vloer niet vlak is, zullen de tegels niet vlak liggen, waardoor de voeglijnen op sommige plaatsen omhoog komen te liggen en op andere plaatsen verdiept. Dit kan leiden tot scheuren in het voegmiddel, maar ook tot splinters en breuk van de tegels zelf. Bovendien kunnen scheefliggende vloeren ertoe leiden dat deuren en kasten tegen de tegels schuren, wat ook tot schade kan leiden. Een tegelvloer egaliseren kan dus latere problemen voorkomen.

Een tegelvloer egaliseren voor een strak resultaat

Voorkomen van een andere belangrijke reden om uw vloer te egaliseren is dat tegels na verloop van tijd niet barsten of uitzetten. Wanneer tegels op een oneffen oppervlak worden gelegd, komen ze onder druk te staan waardoor ze kunnen barsten of breken. Bovendien kunnen oneffen vloeren ervoor zorgen dat de tegels in verschillende mate uitzetten en inkrimpen, wat er uiteindelijk toe kan leiden dat ze helemaal loskomen van de vloer.

Een tegelvloer laten egaliseren

Veel mensen kiezen ervoor om het egaliseren tegelvloer te laten uitbesteden aan professionals. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste moet het egaliseren van een tegelvloer goed gebeuren als je nog jarenlang van een mooi resultaat wilt genieten. Daarbij kost het egaliseren zelf ook aanzienlijk veel tijd. De verschillende lagen die op de grond worden gegoten, van primer tot de egaline zelf, hebben namelijk veel tijd nodig om te drogen. Ook kan het erg lastig te zijn om zonder kennis te weten wat voor egaline je nodig hebt en hoe je deze zelf moet mixen en aanmaken. Laat het egaliseren van een tegelvloer dus altijd over aan een professional voor een resultaat dat jarenlang mee kan!

Waarom aluminium kozijnen goed zijn voor jouw woning

Waarom aluminium kozijnen goed zijn voor jouw woning

Wanneer je nieuwe kozijnen gaat uitzoeken is niet alleen de kleur belangrijk. Het materiaal speelt ook een grote rol. Vaak kiest men tussen kunststof, aluminium en hout. Aluminium heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Meer weten? Kijk op DHK of lees...

Lees meer
Hoe maak je thuis een kantoor?

Hoe maak je thuis een kantoor?

In de afgelopen jaren is thuiswerken een steeds belangrijker onderdeel van ons leven geworden. Vanwege de COVID-19-pandemie hebben veel mensen ontdekt dat het hebben van een kantoor aan huis een noodzaak is geworden, in plaats van alleen maar een luxe. Bij een...

Lees meer