Selecteer een pagina

Wat is een oliefilter en wanneer moet je die vervangen?

Een oliefilter is een belangrijk onderdeel van je auto dat regelmatig moet worden vervangen. De meeste mensen weten dat ze hun auto regelmatig moeten laten controleren, maar beseffen misschien niet dat het oliefilter zo’n belangrijk onderdeel van de auto is. Oliefilters helpen je motor soepel te laten lopen en voorkomen ongewenste verrassingen. In deze blog bespreken we waarom het zo belangrijk is om je oliefilter regelmatig te laten vervangen en hoe het de prestaties van je auto kan beïnvloeden.

Wat is een oliefilter

Zoals we allemaal weten, hebben auto’s olie nodig om te functioneren. Olie zorgt ervoor dat alle bewegende delen van je motor gesmeerd blijven en soepel lopen. Motorolie is essentieel om je auto soepel te laten rijden. Olie helpt alle bewegende delen van de motor te smeren en voorkomt dat ze verslijten. Ook helpt het om de motor koel te houden, en kan de levensduur verlengen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je auto voldoende olie heeft en dat de olie van goede kwaliteit is. Je moet ook het oliefilter van je auto regelmatig laten vervangen, omdat dit helpt verontreinigingen uit de olie te verwijderen voordat deze de motor ingaat.

Wanneer moet ik een oliefilter vervangen

Als het oliefilter van je auto niet regelmatig wordt vervangen, kan de opeenhoping van verontreinigende stoffen ernstige schade toebrengen aan je motor. Na verloop van tijd kan olie beginnen af te breken en vervuild raken met vuil en puin. Dit is waar het oliefilter om de hoek komt kijken – het helpt om alle verontreinigingen uit de olie te verwijderen voordat deze de motor ingaat. Daarom is het zo belangrijk om je oliefilter te laten vervangen volgens de aanbevelingen van je autofabrikant – meestal om de 30.00 kilometer of zo. Als je je auto regelmatig naar een monteur brengt, vervangt deze de motorolie en het oliefilter vaak een keer per jaar. Zelf een oliefilter vervangen wordt alleen aangeraden als je hier verstand van hebt!

Een oliefilter kopen

Wanneer je op zoek bent naar een oliefilter voor je auto, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Oliefilters zijn er in verschillende maten en vormen, dus het is belangrijk dat je het juiste filter voor je auto kiest. Als je online een oliefilter koopt, kun je daarom bij veel aanbieders je kentekennummer invullen. Zo weet je zeker dat je het juiste oliefilter voor je auto koopt!

Waarom aluminium kozijnen goed zijn voor jouw woning

Waarom aluminium kozijnen goed zijn voor jouw woning

Wanneer je nieuwe kozijnen gaat uitzoeken is niet alleen de kleur belangrijk. Het materiaal speelt ook een grote rol. Vaak kiest men tussen kunststof, aluminium en hout. Aluminium heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Meer weten? Kijk op DHK of lees...

Lees meer
Hoe maak je thuis een kantoor?

Hoe maak je thuis een kantoor?

In de afgelopen jaren is thuiswerken een steeds belangrijker onderdeel van ons leven geworden. Vanwege de COVID-19-pandemie hebben veel mensen ontdekt dat het hebben van een kantoor aan huis een noodzaak is geworden, in plaats van alleen maar een luxe. Bij een...

Lees meer