Selecteer een pagina

Zo werkt een soa zelftest

Het zal je inmiddels ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat naast zelftesten voor corona en zwangerschapstesten er ook zelftesten zijn voor soa’s. Dat brengt voor veel mensen verschillende voordelen met zich mee. Er zijn namelijk nog genoeg mensen die er tegen op zien om contact op te nemen met de dokter of GGD als zij vermoeden dat zij een soa hebben. Daarnaast kun je een soa zelftest afnemen op de momenten dat het jou goed uitkomt. Hoe een soa zelftest in zijn werk gaat en hoe je er een kan bestellen lees je hier!

Wat een soa zelftest is

Als het op een soa zelftest aankomt, is het goed om eerst het een en ander op te helderen. Over het algemeen kan er namelijk een onderscheid gemaakt worden tussen twee verschillende soorten zelftesten. De eerste soa zelftest kun je bij de drogist halen en geeft je binnen een paar minuten zelf de uitslag. Deze zelftest kun je eigenlijk dus het beste vergelijken met een zwangerschapstest. De andere soa zelftest kun je eenvoudig online bestellen. Deze test neem je ook zelf af, maar stuur je erna zelf naar een medisch laboratorium toe. Wij hebben het hier over de soa zelftest die je online besteld, gezien deze het meest betrouwbaar is.

Een soa zelftest afnemen

De soa zelftest die je zelf naar een laboratorium stuurt voor onderzoek is dus betrouwbaarder. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de zelftesten die je binnen een paar minuten resultaat geven niet specifiek genoeg zijn. Dat houdt in dat ze vaak onterecht een positieve uitslag geven. De soa zelftest die je besteld kun je zelf thuis afnemen door bijgeleverde instructies op te volgen. Er zijn soa zelftesten voor de keel, geslachtsdelen en anus verkrijgbaar.

Een soa zelftest bestellen

Een zelftest soa kun je binnen een paar minuten online bestellen. Het is goed om te weten dat deze testen qua betrouwbaarheid niet onderdoen aan de testen van de dokter en GGD. Dat komt doordat de laboratoria wettelijk gezien aan dezelfde standaard moet voldoen. De soa zelftest wordt discreet geleverd. Niemand kan dus achterhalen wat er in het pakketje zit, ook de naam van het bedrijf staat er niet op vermeld. Een soa zelftest is voor veel mensen dus een welkom alternatief in vergelijking met een bezoek aan de huisarts of GGD. Nu weet je precies hoe de test in zijn werk gaat en waar je er een kan bestellen!

Waarom aluminium kozijnen goed zijn voor jouw woning

Waarom aluminium kozijnen goed zijn voor jouw woning

Wanneer je nieuwe kozijnen gaat uitzoeken is niet alleen de kleur belangrijk. Het materiaal speelt ook een grote rol. Vaak kiest men tussen kunststof, aluminium en hout. Aluminium heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Meer weten? Kijk op DHK of lees...

Lees meer
Hoe maak je thuis een kantoor?

Hoe maak je thuis een kantoor?

In de afgelopen jaren is thuiswerken een steeds belangrijker onderdeel van ons leven geworden. Vanwege de COVID-19-pandemie hebben veel mensen ontdekt dat het hebben van een kantoor aan huis een noodzaak is geworden, in plaats van alleen maar een luxe. Bij een...

Lees meer