Selecteer een pagina

Waarom aluminium kozijnen goed zijn voor jouw woning

Wanneer je nieuwe kozijnen gaat uitzoeken is niet alleen de kleur belangrijk. Het materiaal speelt ook een grote rol. Vaak kiest men tussen kunststof, aluminium en hout. Aluminium heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Meer weten? Kijk op DHK of lees deze blog!

Aluminium kozijnen zijn makkelijk te onderhouden

Het grootste voordeel van deze soort kozijnen is toch wel het feit dat ze zo makkelijk te onderhouden zijn. Aluminium hoeft niet geschilderd te worden, wat wel het geval is bij houten kozijnen. Aluminium heeft daarom een groot voordeel ten opzichte van hout. Daarnaast is aluminium erg makkelijk schoon te maken wanneer je de ramen lapt. Aluminium is niet elektrostatisch, waardoor het geen vuil aantrekt. Om deze reden hoef je Aluminium kozijnen bijna nooit schoon te maken.

Aluminium is sterk

Aluminium is een sterk materiaal en zal niet zo snel krassen. Ramen van kunststof en PVC krassen veel sneller. Aluminium is niet gevoelig voor UV stralen, en tijdens de productie krijgen ze een extra beschermlaag. Hierdoor is de oppervlakte van het kozijn nog sterker. Aluminium vervormt niet en is niet gevoelig voor het weer, zowel hitte als kou. Je kunt dus jarenlang plezier hebben van aluminium!

Makkelijk te repareren

Kozijnen van aluminium kunnen makkelijk gerepareerd worden. Je kunt de kozijnen laten waxen als je krassen wilt voorkomen. Mochten er toch krassen of deuken ontstaan, dan kun je dit repareren door middel van polijsten of schuren.

Aluminium is kleurbestendig

Tegenwoordig zijn producten van aluminium erg kleurbestendig. Bij kunststof is dit niet het geval, waardoor je met aluminium eigenlijk altijd wel goed zit.

Veel kleuren beschikbaar

Als je kozijnen van aluminium wilt, dan kun je kiezen uit alle RAL kleuren in een poedercoating. Met aluminium heb je altijd een effen resultaat, zodat elk raam of elke deur er hetzelfde uitziet. Hierdoor past aluminium eigenlijk bij elke woning en bij elke interieurstijl. Heb je een klassieke woning? Kies dan voor een kozijn in een warme kleur zodat je een natuurlijke uitstraling krijgt. Bij een moderne woning kun je voor een wat fellere kleur gaan.

Aluminium isoleert goed

Kozijnen van aluminium isoleren erg goed. De mate waarin het kozijn isoleert kun je afleiden van de U-waarde. Hoe lager deze is, hoe beter de isolatie van het kozijn. Op deze manier gaat er weinig warmte verloren door de ramen. Hierdoor kun je erg veel besparen op je energiekosten!

Aluminium is waterafstotend

Kozijnen van aluminium nemen geen vocht op. Hierdoor gaan ze ook niet rotten of roesten. Zelfs wanneer er beschadigingen op de lak zitten, zal het materiaal niet gaan rotten. Aluminium is een stevig en daardoor duurzaam materiaal. Met aluminium weet je dus zeker dat je elegante ramen hebt die je jarenlang kunt gebruiken.

het belang van de 476a batterij

het belang van de 476a batterij

minder bekende, maar toch cruciale batterijen is de 476A. Hoewel niet zo alomtegenwoordig als sommige andere batterijen, speelt de 476A een belangrijke rol in bepaalde elektronische apparaten. In dit artikel zullen we verkennen wat de 476A batterij is, waar deze voor...

Lees meer
Het belang van allergie bij konijnen

Het belang van allergie bij konijnen

Konijnen zijn schattige en geliefde huisdieren die ons veel vreugde brengen met hun speelse persoonlijkheid en pluizige verschijning. Maar wat gebeurt er als ons geliefde pluizige vriendje last heeft van allergieën? Allergieën bij konijnen zijn een serieus probleem...

Lees meer
Verhuizen met slimme trucks en een checklijst

Verhuizen met slimme trucks en een checklijst

Je gaat verhuizen! Hier zijn wat slimme trucs en een handige lijst van highland-logistics.nl om ervoor te zorgen dat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Laten we eens wat belangrijke zaken doornemen en je helpen om die hele verhuisstress te verminderen. Plan...

Lees meer